RESHUFFLE 
SPATIaL CONCEPTS & PRODUCT DESIGNvan_Renee_Schuffelers.html
 


Ontwikkeld in mijn tijd bij Binnenbuiten in Rotterdam. De grafische invulling op de elementen werd verzorgd door Studio Dumbar.


inrichtingselementen TPG Post Business Points


Hoe kunnen we de postafhandeling voor zakelijke klanten van TPG post uitnodigend maken én soepel en efficiënt laten verlopen? Dat was de vraag die we ons stelden en waar we een ontwerp voor bedachten.


TPG post vroeg het team van Binnenbuiten, waar ik destijds werkte, om aanbevelingen te doen omtrent de ontvangst van haar zakelijke klanten. In totaal 300 onoverzichtelijke postsorteerruimtes zouden daarbij worden omgetoverd tot uitnodigende zakelijke vestigingen.


We brachten de merkwaarden van TPG Post in kaart en verzamelden uitgangspunten die voor zakelijke klanten belangrijk zijn. TPG Post wil efficiënte postafgiftepunten met een vriendelijk zakelijke stijl. De klant wil zich welkom voelen, direct weten waar hij aan toe is en het vertrouwen hebben dat vanaf dit punt brieven en pakketten effectief worden opgenomen in de post-flow.We vertaalden de TPG Post huisstijl naar een sterke beeldtaal. De functies brachten we onder in heldere uitnodigende elementen. Het seriematig interieur werd daarbij opgebouwd uit standaard inrichtings elementen, van een standaard witte wand en de postinname wand tot de klantenbel.


Na diverse tests in een aantal pilot stores werd de inrichting uitgerold over 300 vestigingen.

Het handboek dat we maakten bood daarbij inzichtelijke visuele ondersteuning.


In een later stadium hebben we op basis van dezelfde beeldtaal aanvullende inrichtingselementen voor retail omgevingen ontwikkeld.