RESHUFFLE 
SPATIaL CONCEPTS & PRODUCT DESIGNvan_Renee_Schuffelers.html
 

een greep uit mijn portfolio...

“TURBINE” inspirerende hotspot voor 18 creatieven


Maart 2010 werd in Leiden de “TURBINE” geopend, een creatieve hotspot voor ZZP’ers in de communicatiesector. Achttien werkplatforms, een opvallend grafisch ontwerp en een spectaculaire overlegruimte geven de industriële ruimte van 350 m2 een unieke identiteit.


Hoe kan je een prachtige maar kale industriële ruimte omtoveren tot een representatieve werkplek waar creatieven hun energie kunnen laten stromen en verbinden. En tegelijkertijd voor flexibiliteit, voldoende afscherming en openheid zorgen?


In een kort onderzoek verkenden we de mogelijkheden van de ruimte en brachten we de wensen van de toekomstige gebruikers en de verhuurder in kaart.


We ontwikkelden daarop 18 one-man-offices, verrijdbare platforms die uitnodigen om individueel dan wel gezamenlijk aan projecten te werken. Centraal object vormt de bespreekruimte “TURBINE” die is opgebouwd uit elegante grote lamellen met een bijzonder visueel effect en afscherming van de werk-platforms.


De graphics met als belangrijkste blikvanger het enorme printplaat patroon op de vloer, versterken de bijzondere identiteit en wijzen bezoekers de weg.opdrachtgever: Portaal Nieuwe Energie Leiden

concept, design & begeleiding realisatie: RENéE SCHUFFELERS i.s.m. Studio Überdutch

graphic design: StudioDuel productie en uitvoering: LetterZ en Bemmelenbouw Delft

fotografie: Maarten FleskensBij het ontwerp van de unieke platforms werd veel aandacht besteed aan de werkplekergonomie en een prettige werkomgeving. Het meubelair is geheel verstelbaar en wendbaar zodat elke gebruiker het op zijn wensen kan afstemmen. De kasten zorgen voor rugdekking en kunnen worden voorzien van een eigen bedrijfsidentiteit. Daarbij zorgt de vloerbedekking in de unit voor een goede akoestiek en dragen grote planten bij aan een rustgevende sfeer.


Een licht werkveld waar creatieven elkaar weten te vinden.

Wil je meer weten? Je kunt me bellen op 06 55758697, mailen op renee@reshuffle.nl, bezoeken op Raam 69, 2611 LS in Delft. Ik denk graag met je mee!